Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes over economie, ruimte en de nieuwste technologische ontwikkelingen? Wij zetten het belangrijkste nieuws voor jou op een rij.

Trendwatcher Adjiedj Bakas weet goed wat er gaande is in de wereld en heeft een scherp oog voor wat komen gaat. Zo ook over werken en de werkplek die in het digitale tijdperk waarin we zitten zowel het werken op zich als de werkplek doet veranderen. En zoals hij beschrijf in zijn boek ‘de Digitale werkplek’ wordt deze smarter door big data, IoT en gaan we met meer plezier slimmer samenwerken tot meer resultaat is dan zijn voorspelling. Zal deels waar zijn maar wij weten ook dat voorspellingen waarin techniek een belangrijk bestanddeel van is nog al te veel van wordt verwacht in eerste instantie. Technische dingen kunnen kapot gaan en hebben geen empathische eigenschappen.

Bakans voorziet een digitale storm die over ons heen zal razen en over het bedrijfsleven; oude verdienmodellen verdwijnen, nieuwe komen ervoor in de plaats. Alle grote digitale trends bereiken nu hun kantelpunt. Social, Mobile, Analytics en Cloud (SMAC) zijn volwassen geworden, vloeien in elkaar over en versterken elkaar. Tel hierbij op het Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI) en Virtual Reality (VR).

Een nieuwe golf van automatisering brengt bestaande banen in gevaar, de helft van de huidige beroepen bestaat over twintig jaar niet meer. Vooralsnog ligt het tempo waarin machines werk overnemen veel hoger dan het tempo waarin nieuwe banen worden gecreëerd.

We stevenen af op een fase met langdurige technolo­gische werkloosheid. Om het tij te keren moet de technologische revolutie worden omarmd. Er moet worden geïnvesteerd in technologie, in infrastructuur, in de mens en in onderwijs. Life Long Learning moet werkelijkheid worden.

Robots zijn keiharde noodzaak in Japan, waar het personeelstekort nog veel nijpender is dan in Nederland. Foto: Reuters FD 25 juni 2016

Daarbij moeten we soft skills niet vergeten. We gaan onze tijd anders indelen en werk en privé lopen verder door elkaar. We worden allemaal kenniswerkers. Met grote vrijheden, maar ook met grote verantwoordelijkheden en een sterk zelfbewustzijn.Het tempo van veranderingen kennen naar ons idee twee grote krachten.De maatschappelijke druk om te veranderen met betrekking tot werk komt voort uit het oplopende tekort van werkende door vergrijzing en het tempo van veranderingen kan snel gaan wanneer technologische mogelijkheden zoals Bakas die beschrijft een antwoord geven op maatschappelijke uitdagingen.

Zo konden we op 25 juni jl in het FD lezen dat achter de incheckbalie van het Henn-na Hotel in Japan staan robotdinosauriërs. In het café vervangt een robot de barista en in de hotelkamer zelf is er een kleine privérobot die helpt bij het aanzetten van muziek of de televisie. De robots worden ook al op bescheiden schaal in de Nederlandse horeca gesignaleerd. In enkel Hampshire-hotels verwelkomt robot Hugo gasten en vertelt hij hen hoe ze met de tram bij het museum kunnen komen. Het Groningse café Mr. Mofongo heeft een robotarm die drankjes inschenkt uit een acht meter hoge likeurenkast achter de bar.

De robots al lang bekend in de industrie rukt nu verder op en zal daar zijn neus het eerst laten zien waar bedrijven moeilijk aan personeel kunnen komen zoals in de horeca en hotelwezen, de zorg, technische bedrijven en administratieve functies in bedrijven met veel herhalende en eenvoudige taken. Het werken zal gaan:

  • In een andere omgeving
  • In andere structuren
  • Over aanleren, afleren en doorleren
  • Nieuwe vormen van tijdsbesteding

De facilitaire dienst en gebouwbeheer krijgt in de vorm van robots nieuw mogelijkheden om de werkzaamheden stipt en goedkoop uit te voeren zoals met de schoonmaakrobot voor binnen en buiten, de robot in de keuken en in het restaurant, in de administratie en bij de bewaking en voor logistieke klusjes zoals het rondbrengen van pakketjes die op de drone landingsplek op het dak van het bedrijf zijn aangekomen.

En als vele werktaken door robots overgenomen kunnen worden hoe gaat de bedrijfshuisvesting van de toekomst er dan uit zien. In het hoofdstuk ‘Werken in een andere omgeving’ lezen we dat de nieuwe werkplek wordt veel meer een ontmoetingsplek daar de moderne werker door de digitalisering niet noodzakelijk op kantoor hoeft te zijn. Werk wordt steeds meer los gekoppeld van de fysieke werkplek. De dagelijkse communicatie gaat steeds meer digitaal en als het echt nodig is kom je fysiek bij elkaar wanneer het uitwisselen van gedachten te complex is om digitaal te doen. En als we dan op kantoor komen dan is er direct wat te beleven. Kantoorgebouwen worden kleurrijker en steeds meer ruimte wordt er gecreëerd om te ontspannen zoals tafeltennis en potje biljart spelen. Moet ook wel daar de nieuwe werker steeds kennisintensieve werkzaamheden doet daar de robot de eenvoudige taken heeft overgenomen is regelmatig even iets anders doen een must om scherp te blijven.

In de Digitale werkplek lees je veel over werken in een volautomatische wereld wat op ons afkomt en invloed heeft op ons werk en werkgeluk en op onze bijeenkomsten over ‘facilitair & gebouwbeheer 2025’ ervaren we hoe de praktijk inspeelt op de naderende toekomst.

Meer weten:

MENU