Wij houd u graag op de hoogte van het laatste nieuws

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes over economie, ruimte en de nieuwste technologische ontwikkelingen? Wij zetten het belangrijkste nieuws voor jou op een rij.

#Leegstand #Bedrijventerreinen #Bedrijvenpark #Bedrijfshuisvesting #Vastgoed #Duurzaamheid #Circulair

@EconomieRuimte @provgelderland @regioAN @VastgoedBS @HANnl

Augustus 4, 2019 | Nieuws

Rondleiding door koepelgevangenisRondleiding KEMA-terrein

Transformeren en her bestemmen van locatie en vastgoed – kaderRecent verschenen

Transformatie en renovatie van vastgoed – Juridisch handboek van M.A. WintgensJ.J. HoekstraR.N.G. van der Paardt

 

 

 

 

 

.

Op 23 september bezoeken we Koepelgevangenis die getransformeerd wordt tot een moderne hotelaccommodatie en bezoeken het KEMA-terrein in Arnhem die eveneens tot een Energy Business park onder leiding van Evert Jan Krouwel, cursusleider post-HBO cursus herbestemmen en transformeren aan de HAN in Arnhem

Koepelgevangenis

Wouter Dekker, development manager van de EHM-groep leidt ons rond door het gebouw en vertelt ons meer over de transformatie naar een hotelaccommodatie.

KEMA-terrein

Rondgang over het KEMA-terrein ( = keuring electrotechnische materialen) met bezoek aan een aantal gebouwen. Het is een parkachtig fabrieksterrein van 37 hectare met een bebouwingsdichtheid van maximaal 10%, dat ook nu uitgangspunt blijft. Het complex is hoofdzakelijk gebouwd tussen 1936-1958. Het complex als geheel is rijksmonument en omvat daarnaast 5 rijksmonumenten en 5 gem. monumenten. Het staat nu ook bekend als Arnhems Buiten – Energy Business park en huisvest innovatieve bedrijven op het gebied van certificering en milieutechnologie.

 Werk in uitvoering ‘field labs’:

  • Innovatie challenge: Heeft uw bedrijf een uitdagende vraag en wilt u de denkkracht en innovatiekracht van de leden van het Platform Economie & Ruimte bij uw opgave ‘transformeren en her bestemmen van locatie en vastgoed’ betrekken. Pak uw kans en pitch uw innovatie challenge en wij helpen u met de verdere uitwerking daarvan. (Wel graag van te voren doorgeven aan Jan van den Ham | Pogrammamanager innovatie challenge | +316-55082203)
  • 9 top boeken over transformeren van locaties en her ontwikkelen van vastgoed om te lezen

Actueel 

Recent verschenen een boek over ‘Transformatie en renovatie van vastgoed – Juridisch handboek’ van M.A. WintgensJ.J. HoekstraR.N.G. van der Paardt

In Nederland staat (nog steeds) veel kantoorruimte, winkelruimte en maatschappelijk vastgoed leeg en die leegstand neemt iedere dag toe. Verder is een sterke toename te zien van hergebruik van bestaande gebouwen. Het is dan ook niet bevreemdend dat transformatie en renovatie de afgelopen jaren een grote vlucht hebben genomen. Het aantal transformaties en renovaties zal de komende jaren alleen nog meer toenemen en dat geldt ook voor transformaties op gebiedsniveau.

Dit juridisch handboek over transformatie en renovatie van vastgoed gaat in op veel praktische- en innovatieve oplossingen. Zowel omgevingsrechtelijke onderwerpen als civielrechtelijke en fiscale onderwerpen passeren de revue. Daarnaast wordt ingegaan op het sloopfonds, de transformatie-PPS en het transformatiefonds, alsook op fiscale onderwerpen als btw, overdrachtsbelasting en fiscale optimalisatie bij transformatie, renovatie en leegstand. Het boek is bedoeld voor juristen, fiscalisten en voor iedereen die zich professioneel met transformatie bezighoudt.

In dit boek hebben de auteurs hun praktijkervaring en kennis verwerkt. Gezien ook het grote belang van fiscale aspecten bij transformatie en renovatie, is in vergelijking met de vorige editie van dit boek een hoofdstuk over fiscaliteit toegevoegd. Het doel van dit boek is een zo compleet mogelijk overzicht te geven van de juridische aspecten met betrekking tot transformatie, renovatie en de bestrijding van leegstand.

Bedoeld voor juristen, fiscalisten en voor iedereen die zich professioneel met transformatie bezighoudt.

 

Een aanrader om te lezen ‘Transformatie en renovatie van vastgoed – Juridisch handboek’.

Meer weten:

·       Opwarmer voor volgende bijeenkomst, gevonden op InnovationSpotter.com door Robert Hehakay

·       Boeken tip – zie 9 topboeken over ‘Smart bedrijven, duurzame bedrijventerreinen’

·       Aanmelden voor de komende bijeenkomst, ga naar aanmelden

MENU