Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes over economie, ruimte en de nieuwste technologische ontwikkelingen? Wij zetten het belangrijkste nieuws voor jou op een rij.

Optimaal resultaat behalen door uit te gaan van ergonomie en werkomstandigheden

Elopak 1, voor

Elopak 1, voor

Elopak 1, na

Elopak 1, na

HET PROBLEEM

De conventionele lichtlijnen bij Elopak, bedrukker van kartonnen verpakkingen voor zuivelproducten, waren verouderd en voldeden niet meer aan de wensen omtrent ergonomie en werkcomfort. Als bedrijf heeft Elopak deze waarden hoog in het vaandel staan, evenals duurzaamheid.

Om de verlichting in het bedrijf te vernieuwen zijn verschillende specialisten in de arm genomen ter ondersteuning. Zo heeft Itsme de technische eisen aan de verlichting opgesteld en heeft een ergonomie specialist van de Arbo Unie meegekeken naar de effecten van het licht op het welbevinden van de mens.

De grootste uitdaging was het verdelen van het licht langs de werkplekken die rondom en op de productielijnen liggen. Daarnaast diende de kleur zo dicht mogelijk bij daglicht te liggen, zodat het drukwerk goed beoordeeld kan worden.

 

WAT IS HET?

Als Rofianda streven we met onze lichtoplossingen altijd naar een verbetering van de huidige situatie waarbij werkomstandigheden, ergonomie en veiligheid de belangrijkste uitgangspunten zijn.

Het doel van Elopak is het verbeteren van de werkomgeving, daarnaast moet de verlichting bijdragen aan het doel zo duurzaam en klimaatneutraal mogelijk te zijn.

Itsme is hierin de verbindende partner voor de partijen. Zij heeft het advies voor de verlichting gemaakt en Elopak en Rofianda verbonden.

Wilt u meer informatie over onze showcases?

 

 

DE BELOFTE
Met de nieuwe verlichting worden de werkomstandigheden verbeterd. Door gebruik te maken van een brede uitstraalhoek, die mede verkregen wordt door de matte lichtlap, is de verlichting niet verblindend. Maar ook worden de wanden hoog aangelicht. Dit is belangrijk voor de ergonomische beleving in de hal.

Dankzij het hoge aanstralen worden de hallen als zeer licht ervaren en wordt een hogere gelijkmatigheid behaald. Deze gelijkmatigheid zorgt ervoor dat zowel de ogen als de hersenen weinig inspanning hoeven te verrichten wanneer mensen door de hal lopen of rondkijken. Daarnaast zorgt de daglichtkleur van 5000K ervoor dat de contrastwaarneming hoog is.

 

De verlichting is onderhoudsvriendelijk en eenvoudig uitwisselbaar. Rofianda streeft ernaar producten te leveren die het productieproces, werkproces of de kwaliteit verbeteren zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen.

Doordat wij onze producten zelf ontwikkelen is het maken van aanpassingen vaak geen probleem (mits tijdig overlegd). 

 

HET BEWIJS
Al voordat alle hallen volledig voorzien waren van nieuwe verlichting waren de reacties lovend. In de zomermaanden zijn de nieuwe armaturen geplaatst en heeft iedereen kennis kunnen nemen van het ‘wauw’-effect bij de eerste keer inschakelen van de verlichting.

Marko Wagenaar, Elopak: ‘Inmiddels is iedereen gewend aan de nieuwe verlichting en profiteren we daadwerkelijk van een gelijkmatig en constant lichtniveau in alle hallen.

De heftruckchauffeurs merken het verschil duidelijk, de mensen van de nachtploeg merken inderdaad een verbetering bij het slapen gaan en daar waar de drukproeven worden gecontroleerd is ruime waardering uitgesproken voor de daglichtlamp.

Bovendien besparen we door de overstap naar LED-verlichting zo’n 50 – 60% op ons energieverbruik voor verlichting.

 

Om de effecten te concretiseren hebben we ook na plaatsing van de nieuwe armaturen metingen uitgevoerd.

Naar aanleiding hiervan zijn uiteindelijk nog vier lampen extra geplaatst, maar verder was het niveau overal dik in orde.’

 

VOOR MEER INFORMATIE

www.rofianda.nl

 

Bent u geïnteresseerd? Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Ronald Gronsveld

Email: r.gronsveld@rofianda.nl

Tel. nr: +31(0)6-34828405

 

MENU