Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes over economie, ruimte en de nieuwste technologische ontwikkelingen? Wij zetten het belangrijkste nieuws voor jou op een rij.

Retail is tegenwoordig overal – in winkels, op onze telefoon, thuis op onze lap top en zelfs in de media.

De retailindustrie staat vandaag voor ongeziene uitdagingen. In alle markten en sectoren gaan traditionele spelers, al dan niet gedwongen, op zoek naar nieuwe businessmodellen en strategieën om te overleven. Online shoppen, en dan vooral koploper Amazon, ligt aan de basis van deze grove disruptie en de bijhorende uitdagingen en kansen. Tot op vandaag blijft Amazon zichzelf in sneltreinvaart heruitvinden en dwingt het bedrijf de hele industrie zo onophoudelijk tot innoveren.

Het boek Amazon neemt de rol van de retailer als outsider en disruptor onder de loep en geeft de lezer een bevattelijke inleiding in de eigenheid en strategie van de e-commerce-reus. Het geeft een inzicht in Amazons onvermoeibare engagement om waarde te creëren voor de klant, haar investering in stenen winkels en haar klantgerichte innovaties als stemtechnologie, kassaloos winkelen en het Prime ecosysteem.

Amazon De retailer die alles op zijn kop zet Natalie Berg, Miya Knights

Amazon is een boek voor retailers die hun fysieke winkel willen heruitvinden. Zij ontdekken verschillende tips om te leren van de grootste en te evolueren van een transactioneel naar een meer ervarings- en servicegericht bedrijf.

Online winkels als Amazon hebben klanten uit de fysieke winkels gehaald die het winkelen anders heeft gemaakt en veel winkels uit de stad gehaald. Winkels droegen bij aan het kloppend hart van de stad en met het verdwijnen van winkels worden we uitgedaagd hoe we het hart van de stad weer kloppend kunnen krijgen. De E&R Kopgroep smart city, van IoT naar slim samenleven roept experts op om zich te melden om een bijeenkomst voor te breiden met als onderwerp ‘kloppend hart van de stad’, wat te doen nu we minder fysieke winkels nodig hebben. Heeft u een idee. Laat het ons weten en zendt een mail met uw idee naar c.vanbeukering@economie-ruimte.nl

MENU