Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes over economie, ruimte en de nieuwste technologische ontwikkelingen? Wij zetten het belangrijkste nieuws voor jou op een rij.

E&R is de sector overstijgende netwerkorganisatie waar opdrachtgevers en leveranciers elkaar ontmoeten om slimme oplossingen toe te passen die als showcase inspireren. Wij geloven dat gepassioneerde mensen vanuit verschillende achtergronden de wereld sneller kunnen verbeteren.

In deze aflevering van de rubriek Koploper in Beeld vertelt Marcel Hendriks, Sr. Account Manager Zorgsegment – Ziekenhuizen bij VodafoneZiggo over zijn Track & Trace showcase.

“We gaan steeds meer digitaal”
Zoekgeraakte apparatuur terugvinden en beheren met Asset Tracking

Met de Track & Trace toepassing van VodafoneZiggo kunnen bedrijven en instellingen hun zoekgeraakte apparaten te allen tijde terugvinden. Het idee voor deze innovatieve showcase ontstond bij een klant van Marcel Hendriks, Sr. Account Manager Zorgsegment. “Die klant is een van de ziekenhuizen waarmee ik samenwerk. Ik heb de vraag vervolgens doorgespeeld aan de productmanagers van ons bedrijf en die zijn ermee aan de slag gegaan.”

Door Ingrid Rompa

Asset Tracking betreft het monitoren van ‘kritieke’ apparatuur waar je op elk moment verschillende dingen van wilt weten. “Tot op heden is dat niet het geval, want veel ziekenhuizen weten niet waar hun apparatuur is, en in welke staat het verkeerd”, licht Marcel toe. “Ze hebben vaak geen idee of er een defect aan is, en of het onderhoudscontract wel in orde is voor keuringen en NEN-normeringen.” VodafoneZiggo voorziet elk apparaat van een RTLS Tracker (real-time location system). “De tracker zendt vervolgens een signaal uit, en op die manier weet je altijd waar het apparaat zich bevindt. Je kunt bovendien met de bijbehorende software nakijken of het apparaat onderhoud nodig heeft. Dat gebeurt meestal bij de Facility dienst.”

Denken vanuit de klant
Het persoonlijke motto van Marcel is ‘denken vanuit de klant’. “De pijn van je klant is hierbij de basis”, licht hij toe. “Je moet dus vragen stellen achter de vraag. Dat doe ik persoonlijk al jaren. Ons bedrijf denkt tegenwoordig ook veel meer vanuit proposities en niet meer vanuit standaard diensten. Dat vind ik heel belangrijk.”

Positief ontvangen
De Track & Trace showcase loopt nu circa 2 jaar. Volgens Marcel wordt de toepassing zeer positief ontvangen in de markt. “Universitair Medisch Centrum Groningen heeft al zo’n 3500 trackers in gebruik. Ze worden op apparaten én bedden geplakt, en het ziekenhuis heeft er een hele businesscase van gemaakt. Op die manier kunnen ze alles veel efficiënter maken en besparen ze ook nog eens heel veel geld.” Marcel heeft wel eens meegemaakt dat een zorginstelling met meerdere locaties nieuwe apparaten moest kopen omdat ze niet wisten waar de apparatuur gebleven was. “Dat voorkom je dus met Asset Tracking”, knikt hij. “In dit geval spreek ik vanuit de Health Care, maar Asset Tracking wordt uiteraard in veel meer bedrijfstakken toegepast. We gaan steeds meer digitaal, en zeker in de Healthcare is dat absoluut noodzakelijk.”

Marcel Hendriks

Marcel Hendriks, Sr. Account Manager Zorgsegment – Ziekenhuizen bij VodafoneZiggo

MENU