Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes over economie, ruimte en de nieuwste technologische ontwikkelingen? Wij zetten het belangrijkste nieuws voor jou op een rij.

UITDAGING

Milieuvervuiling is een wereldwijd probleem en de CO2-uitstoot moet drastisch omlaag. Klimaatverandering is al te zien aan de smeltende ijskappen, wereldwijde bosbranden en het uitsterven van insecten. Ook lokaal in Nederland ontstaan problemen, te herkennen aan de steeds heter wordende zomers en overstromingen in Limburg.

De gezondheidssector wordt geconfronteerd met de effecten van klimaatverandering op de gezondheid. Daarnaast is de zorgsector verantwoordelijk voor 8,1% van de totale CO2-uitstoot in Nederland. Het tegengaan van klimaatverandering is in het belang van de zorgsector. Tijd om hier actief tegen op te treden!

WAT IS HET?

K & R heeft tal van organisaties in de zorgsector geadviseerd in het verduurzamen van haar vastgoed. Hier wordt uiteraard gekeken naar maatregelen die een zo goed mogelijk effect hebben op het klimaat, maar ook investeringskosten en terugverdientijden worden meegenomen in overwegingen. Een instrument om een plan te maken voor de verduurzaming van het vastgoed van zorgorganisaties is de portefeuilleroutekaart zorg. Een portefeuilleroutekaart laat zien op welke manier een instelling wil werken aan de klimaatdoelen voor 2030 (49% t.o.v. 1990) en 2050 (95%).

 

 

DE BELOFTE

K & R adviseert zorgorganisaties op het gebied van duurzaamheid en vastgoed en helpt daarmee organisaties te komen tot CO2-reductie. Het ontwikkelen van een duurzaamheidsambitie waar de hele organisatie achter staat, maatregelen identificeren om de vastgoedportefeuille te verduurzamen of het opstellen van een programma van eisen voor de nieuwbouw of renovatie van een ziekenhuis liggen allemaal in het straatje van onze expertise. Gebouwsimulaties ondersteunen de keuze voor bepaalde maatregelen. Ook zetten wij serious gaming in zodat opdrachtgevers en gebruikers in een virtuele omgeving betrokken kunnen worden in de te maken ontwerpkeuzen.

HET BEWIJS

Praktijkcasussen zoals:

  • Opstellen van een duurzaamheidsambitie en maatregelen om de klimaatdoelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te behalen, resulterend in een routekaart voor het Haaglanden Medisch Centrum;
  • Ontwikkeling van een nieuw, duurzaam ziekenhuis in Elst;
  • Middels simulaties en serious gaming hebben wij een bijdrage geleverd aan het nieuwe centrum voor Integrale Diagnostiek in Elst

 

BEZOEK DE WEBSITE:

www.krcon.nl

WILT U MEER INFORMATIE OVER DIT ONDERWERP?  

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Mark Kok | mko@krcon.nl of bellen +31(0)6-22783619

 

 

MENU