Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes over economie, ruimte en de nieuwste technologische ontwikkelingen? Wij zetten het belangrijkste nieuws voor jou op een rij.

Hoe kunnen innovaties zoals artificial intelligence, big data en visualisatietechnieken bijdragen aan de empowerment van opdrachtgevers bij huisvestingsvragen?

Serious gaming is het antwoord!

 

WAT IS HET?

Communicatie met gebruikers en opdrachtgevers in het bouwproces is een ondergeschoven kindje in het ontwerpproces van renovatie- en nieuwbouwtrajecten. Het ontwerpproces is vooral gericht op professionals, zoals architecten, adviseurs en aannemers en in het geheel niet op de klant. Door inzet van serious gaming kunnen opdrachtgevers en gebruikers in een virtuele omgeving betrokken worden in de te maken ontwerpkeuzen. Door middel van big data, AI en algoritmen worden de gevolgen van keuzen op allerlei gebieden gesimuleerd. Hiermee verkrijgen klanten de benodigde inzichten om de goede keuzes te kunnen maken. Op deze wijze ontstaan gebouwen die optimaal aansluiten op de organisatie van klanten. Ook zullen klanten duurzamere keuzen maken als zij alle consequenties van de te maken keuzen begrijpen.

 

We gebruiken daarvoor een VR-treadmill waarmee het mogelijk is in een virtuele omgeving daadwerkelijk door het ontwerp van een gebouw te lopen en zelfs ontwerpwijzigingen door te voeren. Op een scherm kunnen andere aanwezigen zien wat diegene op de treadmill in zijn VR-bril ervaart.

 

 

DE BELOFTE

K & R brengt het ‘Digitally try before you buy’-principe naar de bouw-en vastgoedwereld. Hierdoor worden opdrachtgevers en gebruikers in staat gesteld hun huisvestingsvraag grotendeels zelf vorm te geven. De uitkomst daarvan is het startpunt voor een ontwerpteam, projectontwikkelaar of aannemer. Dit leidt tot betere gebouwen, lagere kosten en een betere wereld.

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om gedurende een ontwerptraject een door een ontwerpteam opgesteld ontwerp virtueel te testen met je team. Op deze wijze komen ontwerpen van gebouwen daadwerkelijk tot leven voordat er ook maar iets fysiek gemaakt is. Dat is echt een geweldige teamervaring!

HET BEWIJS

Praktijkcasussen zoals de ontwikkeling van de ziekenhuisvoorziening van Rijnstate in Elst.

 

BEZOEK DE WEBSITE:

www.krcon.nl

WILT U MEER INFORMATIE OVER DIT ONDERWERP?  

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Mark Kok | mko@krcon.nl of bellen +31(0)6-22783619

 

 

MENU