Wij houd u graag op de hoogte van het laatste nieuws

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes over economie, ruimte en de nieuwste technologische ontwikkelingen? Wij zetten het belangrijkste nieuws voor jou op een rij.

Onlangs heeft het CBS de ‘brede welvaart’ bepaald voor Nederland. Deze is niet alleen gebaseerd op materiële welvaart, maar tevens op thema’s als gezondheid, milieu & natuur, samenleving (sociale cohesie), veiligheid, kansen op werk & leren en wonen & woonomgeving.

Door Bureau Louter zijn scores per gemeente bepaald. Bloemendaal, het Zeeuwse Veere en Blaricum vormen de top-3 bij het toekennen van gelijke gewichten aan de thema’s. De gewichten die aan verschillende onderdelen van de brede welvaart worden toegekend verschillen echter van persoon tot persoon.

Via deze tool kunt u zelf uw gewichten vaststellen om te bepalen wat uw ranglijst van gemeenten is wat betreft de brede welvaart. Ook staat daar de ranglijst van gemeenten met de meest gezonde inwoners (Heiloo is nummer één) en ranglijsten met de luchtverontreiniging per gemeente en buurt.

MENU