Wij houd u graag op de hoogte van het laatste nieuws

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes over economie, ruimte en de nieuwste technologische ontwikkelingen? Wij zetten het belangrijkste nieuws voor jou op een rij.

Hoe ziet de stad eruit als die straks volledig is uitgerust met Internet of Things technologie?
Als straks iedereen in de stad een onuitputtelijke internet verbinding heeft?
Wat is de impact op de stad, als alles en iedereen straks kunnen communiceren met een snelheid van 1 Gigabit per seconde?

En wat betekent dat voor onze samenleving?

Concreet
, in termen van wat een stad moet doen om een slimme infrastructuur aan te leggen.

Beleidsmatig
, omdat er ook richting gegeven moet worden aan de ontwikkeling.


Beter beleid

Veel steden hebben minder ervaring met ‘slim licht’ dan met publieke verlichting, minder bekendheid met ‘smart mobility’ dan met automatische verkeersregelinstallaties. Niet iedere stad kan strategisch schakelen met innovatiehorizons om in het nu beslissingen te nemen over stappen richting Smart City vanuit een ambitie om straks een Smart Society te realiseren.

Slimmere infrastructuur

Werkend vanuit de talloze initiatieven die iedere stad kent, komt de beweging naar een slimme stad op gang. Het is dan ook logisch dat op een bepaald moment kosten en architectuur een bottleneck gaan worden en mensen zich afvragen waar de volgende investering het best gedaan kan worden. Moet er nog een camera bij op de lantaarnpaal? Moet er nog een geluidssensor geplaatst gaan worden, naast het microfoonarray dat er al hangt? Is het slimmer om met City Beacons te gaan werken? Een slimme stad maakt op een gegeven moment de omslag van losstaande initiatieven naar gezamenlijke oplossingen.

Programma Gigabit Society Event

  • In de ochtend wordt vooral ingegaan op beleidsmatige zaken, achtergronden bij keuzes, privacy, Open Data Principles en IoT charter.
  • s’Middags gaat het vooral over de keuze voor systeemarchitectuur, implementatie van de Starterskit, juridische vraagstukken en techniek.

 

MENU