Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes over economie, ruimte en de nieuwste technologische ontwikkelingen? Wij zetten het belangrijkste nieuws voor jou op een rij.

DE BEHOEFTE NAAR ACCURATE WERKELIJKE FIETSDATA

De wereldwijde wens naar groener en duurzaamheid zorgt voor een veranderende mobiliteitssamenstelling binnen de Smart City gedachte. De fiets speelt hierin een prominente rol en is voor gemeenten en provincies de oplossing voor zowel de groeiende problemen op het gebied van gezondheid, milieu en klimaat als voor het probleem dat er binnen de steden steeds minder ruimte is. Zij staan voor de taak om naast het stimuleren van het gebruik van de fiets, de bereikbaarheid te vergroten door een optimaal en veilig fietspadennetwerk aan te leggen, te onderhouden en uit te breiden. Om de juiste beslissingen te nemen hebben zij behoefte aan betrouwbare data over het fietsgedrag en de fietsstromen van de inwoners in hun regio. Men heeft daarom behoefte aan betrouwbare accurate werkelijke fiets/mobiliteitsdata.

Wat is het?

Cycledata voorziet u met de Signum, een radar/lasertechnologie, van kwalitatieve werkelijke data van voertuigen op fietspaden. Wij doen dit met een nauwkeurigheid van meer dan 95%, ook in de spitsuren en zonder enige toepassing van algoritmen. U krijgt inzicht in hoeveel voertuigen in welke richting, met welke snelheid en op welk tijdstip op het fietspad rijden.

 

Door de real-time nauwkeurige data wordt de Signum tevens ingezet ten behoeve van een betere doorstroom op fietspaden. Dit wordt gerealiseerd door de i-Signum te koppelen aan het UDAP dataplatform dat communicatie tussen verkeerslichten en weggebruikers bewerkstelligt.

 

Alle verzamelde data is in een gebruiksvriendelijke web-based interface ‘My Cycle Traffic’ real-time in te zien en te analyseren middels kwantitatieve weergaven, lijngrafiek, staafdiagrammen etc. en kunnen op elk moment van de dag rapportages bestanden gedownload worden.

 

De belofte

Wij meten de werkelijkheid. De data die we verzamelen heeft een accuraatheid van minimaal 95%, ook op de drukke momenten zonder toepassing van algoritme.

 

Het bewijs

Inmiddels hangen de Signums in meerdere gemeenten in Nederland met succes. Periodiek doen wij als Cycledata visuele tellingen ter verificatie van de nauwkeurigheid om dit te waarborgen voor onze klanten.

In de gemeente Utrecht hebben wij een pilot van 6 maanden achter de rug waarin de i-Signum door Goedopweg* en de gemeente Utrecht uitgebreid is getest. De i-Signum heeft op 2 locaties in de gemeente Utrecht ervoor gezorgd dat fietsers prioriteit kregen op het kruispunt (groene doorstroming). De ‘’test’’ is geslaagd volgens Talking Traffic, waar we erg trots op zijn. De uitkomst van de test is te lezen in meerdere artikels van o.a. Goedopweg, Mobiliteitsplatform, Verkeersnet en Dutch Mobility Innovations.

*In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijswaterstaat en het Ministerie van Infrastructuur en waterstaat samen aan een goede bereikbaarheid en een gezonde leef- en werkomgeving in de regio.

 

 

Voor meer informatie

https://www.cycledata.nl/

https://www.mobiliteitsplatform.nl/nieuws/zorgen-dat-fietsers-kunnen-doorfietsen

https://www.verkeersnet.nl/fiets/36070/sneller-groen-licht-voor-fietsers-utrecht/

Bent u geïnteresseerd? Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Jeroen Balk

jeroen@cycledata.nl

+31(0)6-57870354

 

 

 

 

MENU