Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes over economie, ruimte en de nieuwste technologische ontwikkelingen? Wij zetten het belangrijkste nieuws voor jou op een rij.

Economie&ruimte te gast bij NEXTERIA. In een interactieve en inspirerende presentatie nam Cor van Dijken ons mee naar zijn visie op de toekomst; de ontwikkelingen in dienst en proces. En bovenal tastbare producten. Kortom een mooi beeld van een koploper en verschillende showcases.

Meer over het netwerk economie & ruimte: Het unieke zakelijke netwerk van Economie & Ruimte is niet alleen hét podium voor de promotie van uw product of dienst, het is ook de plek voor snellere en goedkopere ontwikkeling ervan. Dat bereiken we door sectoroverstijgend te acteren in de Gouden Driehoek van bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid.

Nexteria ”Let’s build better places’ gaat voor;

  • Circulair bouwen – materialenpaspoort
  • Circulair grondbeleid – grondschaarste en verpaupering
  • Innovaties en afspraken – CO2 Footprint
  • Klimaat- en energietransitie – zelfvoorzienend, 100% groen, EPC < 0
NEXTERIANexteria in circulair bouwen 1Nexteria in circulair bouwen 2

Lopende showcases van onze koplopers

 

  • E&R Kopgroep Circulair Bouwen voor Koplopers start met het organiseren van circulaire ketenprojecten. Het project gaat daarbij om experimentele ontwikkeling of procesinnovatie, die zo hoog mogelijk staan op de R-ladder (Rethink, Redesign, Reduce, Reuse, Repair, Refurbish, Remanufacture, Repurpose, Recycle en Recover) van circulaire strategieën. Projectduur is maximaal twee jaar. Er zal hiervoor subsidie worden aangevraagd zodat deelnemers aan dit project tot 50% van de subsidiabele kosten vergoed krijgen tot een maximum van € 20.000,– Er kunnen maximaal 6 mkb-ondernemingen bij aansluiten. VastgoedBS (procesbegeleiding) en GFSC Consultants and Engineers B.V. (expert circulair bouwen) doen daarom een oproep om zich bij dit project aan te sluiten. MKB-ondernemers, die zijn aangesloten bij de E&R Kopgroep circulair bouwen hebben voorrang bij inschrijving. Geef u snel op voor deze unieke kans, daar wij op 9 april a.s. onze subsidieaanvraag willen indienen. Deelnemers van de E&R Kopgroep ‘circulair bouwen voor koplopers’ hebben voorrang bij inschrijving.

 

  • Voor nadere zakelijke informatie over dit project kunt u via de mail contact opnemen met Cees van Beukering | E&R en VastgoedBS | c.vanbeukering@vastgoedbs.nl
    Voor nadere inhoudelijke informatie over dit project (en subsidievoorwaarden) kunt u contact opnemen met Ron van Wijk | GFSC Consultants and Engineers BV | Algemeen programmamanager Innovatie Challenge Circulair Bouwen & Onderhoud projecten | r.van.wijk@gfsc-group.com

 

 

Voor informatie over de activiteiten van de E&R Kopgroep circulair bouwen

Ook koploper en je wit mee doen

Om te lezen

Jos Lichtenberg | Duurzaam bouwen |

Duurzaam bouwen behandelt de nog jonge geschiedenis van duurzaamheid in de context van de gebouwde omgeving. Je neemt kennis van onder andere de klimaatverandering, een circulaire samenleving en sociale duurzaamheid zoals eerlijke arbeid en de inclusieve samenleving. Ruim aandacht wordt besteed aan duurzaam ontwerpen en ontwikkelen van gebouwen en producten. Daarbij komen nieuwe visies op bouwen die het gebruik centraal stellen, uitgebreid aan bod, zoals Slimbouwen, Active House en Passive House. Verder krijg je uitleg over analysemethoden om duurzaamheid te kunnen beoordelen.

Duurzaam bouwen - Een praktische inleiding voor Built Environment Jos Lichtenberg

Voor actuele informatie over de activiteiten van E&R

 

Verslag: Leo Lussenburg | Regieweb | Een van de experts verbonden aan de E&R Kopgroep nieuwe werken in een tijdperk van big data, AI en robotisering

MENU