Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes over economie, ruimte en de nieuwste technologische ontwikkelingen? Wij zetten het belangrijkste nieuws voor jou op een rij.

Een woning die niet alleen genoeg energie opwekt voor eigen gebruik, maar nog veel meer.

“WAAROM (BIJNA) ENERGIENEUTRAAL ALS WONINGEN AL ENEGERGIELEVEREND KUNNEN ZIJN? VAN BENG NAAR BELG (BEWUST ENERGIE LEVERENDE GEBOUWEN).”

WAT IS HET?
Charge Free Home: een woning met zo veel opwekcapaciteit op het dak, dat zelfs in de koudste en donkerste maanden van het jaar voldoende energie wordt opgewekt voor de woninggebonden installaties en het huishoudelijk gebruik. De rest wordt overdag opgeslagen in een buurtbatterij en/of elektrische auto’s en in de avond weer gebruikt door de netbeheerder.

 

Wilt u meer informatie over onze showcases?

 

 

DE BELOFTE

  • Minder CO2-uitstoot: Een Charge Free Home heeft een lessenaarsdak met geïntegreerde zonnepanelen, zonnecollectoren, hoge isolatie, driedubbel glas, een aardwarmtepomp, een warmte-terug-win-installatie en een accu. Samen zorgen zij ervoor dat de woning zelfvoorzienend is en zelfs energie levert aan het net. De starterswoning realiseert een overcapaciteit van 13.000 kWh per jaar. Een eengezinswoning heeft hetzelfde overschot, een twee-onder-een-kap heeft 16.000 kWh overschot en een semibungalow 27.000 kWh. Deze energie kan opgeslagen worden in een thuisbatterij/buurtbatterij en/of in bidirectionele elektrische auto’s.
  • Minder CO2, meer in de portemonnee! Een Charge Free Home starterswoning is een zegen voor het milieu, maar door alle extra installaties ook duurder. Voor het financiële deel zijn we in gesprek met diverse banken. De netto woonlasten van een Charge Free Home van 300.000 euro zijn namelijk net zo hoog als de woonlasten van een label C-woning van 230.000 euro. Sterker nog, de verkoop van de overproductie van energie levert geld op. En bovendien maatschappelijke opbrengsten in de vorm van CO2 besparing. Banken kunnen dus bijdragen door te denken in woonlast in plaats van in kooplast bij het bepalen van de maximale hypotheek.

 

HET BEWIJS
Ex-ante berekening

VOOR MEER INFORMATIE
chargefreehome

 

Bent u geïnteresseerd? Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Henk van Houten CPO Charge Free Home Breda

Henk van Houten CPO Charge Free Home Breda

Email: chargefreehome@gmail.com

Tel. nr: +31(0)6 33761291

 

 

MENU